Studio Lysehus

Studio Lysehus

- brukskunst i håndlaget porselen

og stengods.


Håndlaget og unikt


Objektene jeg lager er håndlagde og unike. Ingen gjenstad er lik, men kan ofte utgjøre en del av en serie. Jeg arbeider mest med porselen, fordi jeg liker det krispe, hvite uttrykket det har når det er ferdig brent. Derfor lar jeg ofte yttersiden av gjenstander være uten glasur. Det er også viktig at den fine hvitfargen trer frem, så jeg dekker sjelden et helt objekt med farget glasur. Jeg dekorerer også gjenstander og smykker med ekte gull.

Om meg


Jeg er en kreativ sjel som er utdannet jurist og advokat. Etter mer enn 16 år som fulltidsjurist, har jeg nå tatt et veivalg for å få utløp for min kreative side. Jeg har derfor etablert Studio Lysehus for å produsere brukskunst i porselen og stengods. 


Porselen er et naturprodukt


Porselen er et naturprodukt og kan være krevende å arbeide med. Det er lunefult under hele prosessen fra formgivning, tørking, råbrann og glasurbrann. Ikke sjelden har resultatet sprekker - om det ikke allerede har sprukket underveis. Det er denne usikkerheten som gjør det så spennende å arbeide med!

Det ferdige resultatet er sterkt, og jeg tar stort sett alle ting i oppvaskmaskinen. Jeg anbefaler likevel alltid håndvask for sikkerhets skyld. Objekter med gull tåler ikke oppvaskmaskin.